jörgen ja johanna kellgren

Jörgen Kellgren

Jörgen Kellgren kuuluu Pellinkiläiskalastajien sukuun ja hän tiesi jo lapsena että kalastaa hän halusi myös isona. Jo kouluikäisenä hän tiesi haluavansa kalastaa – ei mitään muuta. Kouluikäisenä Jörre oli mukana auttamassa sen minkä koulunkäynniltä ja läksyiltä kerkesi. Innokkaana 16-vuotiaana oli aika perustaa oma Jörres Fisk.

Jörgen Kellgren ja 30 kiloinen lohi.

Aloitettava oli ihan alkutekijöistä ja ensimmäiseksi tarvittiin vene ja verkot. Tuoretta kalaa toimitettiin kesätoreille ja suoraan asiakkaille. Kalastajanelämän yksi kohokohdista osui vuodelle 1992 kun saaliskala painoi 30 kiloa – aika paljon lohta kerralla!

”Aika paljon lohta kerralla”

Totesi Jörgen 30 kiloisesta lohesta

Johanna Kellgren

Johanna Kellgren astui kuvaan mukaan varhaisessa vaiheessa mutta kalastajaa hänestä ei pitänyt tulla, ei. Opiskeluaikoina Johanna oli mukana auttamassa lomien ajan ja vapaa aikanaan, kuten myöhemmin myös kokopäivätyön ohessa. Kalastajan ammatti veti kuitenkin puoleensa. Niinpä Johanna siirtyi vuonna 2007 kokonaan työskentelemään perheen yrityksessä.

“Ei sentään, kalastajaa minusta ei tule”

Johanna, kalastaja vuodesta 2007
Kalastaja Johanna Kellgren, Pellingistä.


Palkintoja


 • Silakkamarkkinat 2023
  Silakkayllätyssarjassa toiselle sijalle sijoittui sitruunasilakka.
 • Silakkamarkkinat 2022
  Vuoden maustekala
 • Silakkamarkkinat 2021
  Vuoden maustekala
 • Silakkamarkkinat 2020
  Voitimme Inkiväärisilakka-tuotteellamme pronssia.
 • Silakkamarkkinat 2018
  3-palkinto silakkayllätys
 • Artesaaniruuan SM-kilpailu 2017
  1-palkinto Kermaviili-Chili silakka-tuotteellamme
 • Silakkamarkkinat 2014
  1-palkinto: maustekala ja silakkayllätyskilpailussa

Tänään kalastusta ja jalostusta

Jörres fisk työllistää tänään Johannan ja Jörgenin kokopäiväisesti. Tänä päivänä kalastetaan hylkeenkestävillä push up-rysillä ja asianmukaisilla veneillä. Verkkokalastus on talvikauden pyyntitapa. Nykyaikaisista välineistä huolimatta kalastus on edelleen sään armoilla ja joskus puhuri on niin kova että kalastajakin pysyy maissa.

Kalatuotteiden valikoima on ajan myötä laajentunut ja suurin osa kalasaaliista jalostetaan kalahallissamme ennen myyntiä. Pihapiirin savustusuunit uusittiin juuri ja pippurisavulohi sekä roseesavustettu lohi ovat edelleen hyvin myyviä suosikkeja. Kuten myös graavisiika. Kokeile siikaa saaristolaisleivällä – erinomainen kesäruoka helteisinä lomapäivinä.

Push up-rysä ilta-auringossa.

Monesti palkittu

Silakkamarkkinat Helsingissä ovat jokavuotinen syystapahtuma. Jörre ja Johanna ovat jatkaneet Jörren vanhempien perinnettä ja osallistuvat Elin-aluksella Kauppatorin vilskeeseen. Silakkamarkkinoilla vuonna 2014 Jörre ja Johanna voittivat sekä maustesilakka- että silakkayllätys -sarjan. Sen jälkeen olemme saavuttaneet monta palkintoa.

Jo yli 40 vuoden kalastuskokemuksella he vaalivat pohjoismaisen saariston tuoreen kalan ruokakulttuuria. Voitimme Kermaviili-Chili silakka-tuotteellamme kultaa Artesaaniruuan avoin SM-kilpailussa. Tuomariston perustelu:

Tasainen ja hieno maku, mielyttävä makeus sointuu hyvin kalan suolaisuuden kanssa. Silakalla hieno koostumus. Kalan ja kastikkeen määrä on tuotteessa hyvässä tasapainossa.