jörgen ja johanna kellgren
Jörgen Kellgren
Jörgen Kellgren kuuluu Pellinkiläiskalastajien sukuun ja hän tiesi jo lapsena että kalastaa hän halusi myös isona. Jo kouluikäisenä hän tiesi haluavansa kalastaa – ei mitään muuta. Kouluikäisenä Jörre oli mukana auttamassa sen minkä koulunkäynniltä ja läksyiltä kerkesi. Innokkaana 16-vuotiaana oli aika perustaa oma Jörres Fisk.
Aloitettava oli ihan alkutekijöistä ja ensimmäiseksi tarvittiin vene ja verkot. Tuoretta kalaa toimitettiin kesätoreille ja suoraan asiakkaille. Kalastajanelämän yksi kohokohdista osui vuodelle 1992 kun saaliskala painoi 30 kiloa – aika paljon lohta kerralla!
”Aika paljon lohta kerralla”
Johanna Kellgren
Johanna Kellgren astui kuvaan mukaan varhaisessa vaiheessa mutta kalastajaa hänestä ei pitänyt tulla, ei. Opiskeluaikoina Johanna oli mukana auttamassa lomien ajan ja vapaa aikanaan, kuten myöhemmin myös kokopäivätyön ohessa. Kalastajan ammatti veti kuitenkin puoleensa. Niinpä Johanna siirtyi vuonna 2007 kokonaan työskentelemään perheen yrityksessä.
“Ei sentään, kalastajaa minusta ei tule”
Palkintoja
Tänään kalastusta ja jalostusta
Jörres fisk työllistää tänään Johannan ja Jörgenin kokopäiväisesti. Tänä päivänä kalastetaan hylkeenkestävillä push up-rysillä ja asianmukaisilla veneillä. Verkkokalastus on talvikauden pyyntitapa. Nykyaikaisista välineistä huolimatta kalastus on edelleen sään armoilla ja joskus puhuri on niin kova että kalastajakin pysyy maissa.
Kalatuotteiden valikoima on ajan myötä laajentunut ja suurin osa kalasaaliista jalostetaan kalahallissamme ennen myyntiä. Pihapiirin savustusuunit uusittiin juuri ja pippurisavulohi sekä roseesavustettu lohi ovat edelleen hyvin myyviä suosikkeja. Kuten myös graavisiika. Kokeile siikaa saaristolaisleivällä – erinomainen kesäruoka helteisinä lomapäivinä.
Monesti palkittu
Silakkamarkkinat Helsingissä ovat jokavuotinen syystapahtuma. Jörre ja Johanna ovat jatkaneet Jörren vanhempien perinnettä ja osallistuvat Elin-aluksella Kauppatorin vilskeeseen. Silakkamarkkinoilla vuonna 2014 Jörre ja Johanna voittivat sekä maustesilakka- että silakkayllätys -sarjan. Sen jälkeen olemme saavuttaneet monta palkintoa.
Jo yli 40 vuoden kalastuskokemuksella he vaalivat pohjoismaisen saariston tuoreen kalan ruokakulttuuria. Voitimme Kermaviili-Chili silakka-tuotteellamme kultaa Artesaaniruuan avoin SM-kilpailussa. Tuomariston perustelu:
Tasainen ja hieno maku, mielyttävä makeus sointuu hyvin kalan suolaisuuden kanssa. Silakalla hieno koostumus. Kalan ja kastikkeen määrä on tuotteessa hyvässä tasapainossa.